Плату за розподіл газу як і раніше потрібно сплачувати АТ «Рівнегаз»

Газорозподільні компанії займаються лише розподілом газу та здійснюють його облік

Напередодні опалювального періоду в деяких ЗМІ було поширено неправдиву інформацію, з метою дестабілізації роботи Операторів ГРМ (на Рівненщині – АТ «Рівнегаз»). Нагадаємо, сфера відповідальності газорозподільчих компанії – стабільне, безпечне та безаварійне газопостачання.

В окремих ЗМІ було опубліковано некоректну інформацію, що неправильно тлумачить законодавство щодо розрахунків за розподіл газу.

19 серпня 2022 року набрав чинності Закон № 2479 «Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання під час дії воєнного стану та подальшого відновлення їх функціонування». В ньому описано порядок розщеплення грошей зі спеціального рахунку газорозподільної компанії.

Змінами до Закону передбачено, що частину коштів з рахунку Оператора ГРМ також можуть отримувати Постачальник зі спеціальними обов'язками та Постачальник «останньої надії». До внесення цих змін кошти перенаправлялися лише на поточний рахунок оператора газорозподільної системи та рахунок оператора газотранспортної системи.

В публікаціях ЗМІ дані зміни розтлумачено, як передачу частини функціонала Операторів ГРМ державному постачальнику газу, що не відповідає дійсності.

Минуло вже понад 3 місяці, як ГПК «Нафтогаз України» отримав портфель з 12 млн клієнтів по всій Україні. З того часу сервісні служби Операторів ГРМ у зверненнях клієнтів отримують скарги на недостатність каналів для надання консультацій з боку нового постачальника, а також квитанції за газ як товар з некоректними розрахунками.

Як наслідок, люди отримують платіжки з неправильними нарахуваннями. Вони масово звертаються до газорозподільних компаній, не розуміючи, яким чином постачальник газу здійснив їм нарахування. Подібні дії під час війни призводять до дестабілізації в суспільстві та створюють додаткове навантаження на підприємства критичної інфраструктури.

До слова, газорозподільні компанії займаються лише розподілом газу та здійснюють його облік. Всі функції по виставленню квитанцій за газ як товар є відповідальністю поточного постачальника газу.

А плату за розподіл газу як і раніше необхідно сплачувати АТ «Рівнегаз», адже компанія здійснює ремонт газових мереж, виїжджає на виклики за аварійними заявками та забезпечує стабільне та безаварійне газопостачання до осель 267 тисяч споживачів Рівненщини.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень