Видатному діячу освіти Зеленському Олександру Семеновичу призначили довічну стипендію? (6 ФОТО)

Історія, яка нагадує фейк, але…

Різні видання сьогодні ставлять, але потім знімають статті про те, що уряд призначив довічні стипендії низці науковців, яким виповнилося 70 років і серед них – батьку президента – Олександру Зеленському.

Приводом для хвилі публікацій послужив ось цей вчорашній допис на ФБ-сторінці людини, яку коректно було б назвати ботом

За посиланням на сайті кабміну можна знайти проєкт відповідної постанови, де чітко вказане ім’я  Зеленського Олександра Семеновича.

Але чи ухвалив вчора уряд остаточне рішення?

Тож, очевидно, правильно було б написати так, як це зробили наші колеги з Волинських Новин

2 вересня на своєму засіданні Кабмін мав розглянути проєкт Указу Президента про призначення довічних державних стипендій видатним діячам освіти. Проєкт документу передбачає, що одним із п’яти лауреатів цієї стипендії має стати Олександр Зеленський – батько Володимира Зеленського.


Така пропозиція може неоднозначно сприйнята з точки зору законодавства про запобігання корупції, пише Судово-юридична газета.
 

Так, відповідно до Методичних рекомендацій щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, створених НАЗК, ухвалення такого рішення Президентом може підпадати під визначення конфлікту інтересів, адже гіпотетично у Президента може існувати майновий інтерес, зумовлений сімейними стосунками.

Стверджують, що така стипендія складає лише 3000 грн. на місяць

Разом з тим, НАЗК зазначає:

«Законом не встановлюється заборон чи обмежень на наявність приватного інтересу, як такого. Йдеться про дотримання правил етичної поведінки службовця та відповідну оцінку приватних інтересів через призму можливого їх негативного впливу на об’єктивність прийняття рішень чи діянь службовця при реалізації своїх службових чи представницьких повноважень».

Чесно кажучи, незрозуміло – навіщо це все Зеленському, якщо така стипендія й справді складає лише 3000 грн на місяць?

Невже президент не може підтримати своїх батьків із поточної зарплати та власних заощаджень, де раніше фігурували мільйони?

На завершення – довідково про батька президента

Олександр Семенович Зеленський (нар. 23 грудня 1947, Кривий Ріг) — український вчений у галузі автоматизації геолого-маркшейдерського забезпечення в гірничій справі. Доктор технічних наук, професор. Від 1995 року завідувач кафедри інформатики та інформаційних технологій Криворізького економічного інституту. Батько чинного Президента України — Володимира Зеленського.

1983 року захистив кандидатську дисертацію за темою «Автоматизований підрахунок запасів залізорудних родовищ в АСУ кар'єром» у спеціалізованій вченій раді Московського гірничого інституту зі спеціальності «Маркшейдерія».

2003 року захистив докторську дисертацію за темою «Методологічні основи маркшейдерського забезпечення планування та обліку видобутку в інформаційній системі управління рудним кар'єром» у спеціалізованій вченій раді Національного гірничого університету зі спеціальності «Маркшейдерія».

Також Зеленський старший відомий тим, що достатньо обмежено володіє українською мовою. Свого часу набула розголосу така його заява

«Приносит мне студент статью на украинском, я беру и корректирую статью. Читать я не могу это по одной простой причине. Нет ни одной технической книжки нормальной на украинском языке. Как мне читать? Зачем мне в 71 год обременять себя какими-то сложностями?», - ответил Зеленский на вопрос о языке.

Скріншот із публікації на Gazeta.ua від 19 грудня 2019 р.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень