Вулики на кладовищі: на Рівненщині буде новий туристичний маршрут

Матиме він назву «Медове коло»

Цей маршрут буде охоплювати центральну частину Рівненської області. І його історичним підґрунтям стане бортництво (бджолярство). Туристи отримають можливість не лише подивитися на головні принади Рівненщини, а й на найбільші точки бортництва. Адже саме це ремесло є однією з візитівок нашого регіону – вважають розробники маршруту.

Особливо розвиненим воно було в північних районах області. Активно займаються бджолярством там і нині. Зокрема, найбільше там використовують технологію вивішування вуликів на дерева в лісі. Іноді трапляється побачити такий і на старому кладовищі.

Маршрут «Медове коло» є загальним туристичним, тобто ним можна подорожувати різними видами транспорту. Як розповідає голова ГО «Спілка велосипедистів Рівного» та один з організаторів маршруту Юрій Ойцюсь, створення «Медового кола» стане одним з кроків на шляху розвитку туризму в області. Також, такий особливий маршрут, з родзинкою у вигляді бортницького мистецтва, дасть можливість розвиватися бізнесу в районах:

Мед уже зав’язує до того, що це будуть долучатися й пасіки, буде зав’язуватися апітерапія, продаж меду – це вже йде як якась бізнес-складова, тобто залучатися буде бізнес до цього всього

Втім, сам маршрут ще перебуває на стадії розвитку. Активно долучається до співпраці як обласна рада, так і сільські голови задіяних в маршруті населених пунктів.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень