На Рівненщину витратять понад 25 мільйонів доларів

На Рівненщині поліпшуватимуть лікування та профілактику хвороб системи кровообігу спільно зі Світовим банком.

Проект втілюватиметься в області за умов спів фінансування - 25 мільйонів доларів виділить Світовий банк,  2,5 мільйони умовних одиниць буде профінансовано з обласного бюджету.  Варто зауважити, що за ці кошти планують покращити функціонування та взаємодію первинної, вторинної та третинної ланок надання допомоги хворим на хвороби системи кровообігу.

Детальніше розповідає  Керівник групи консультаційної підтримки субпроекту Світового Банку в Рівненській області Сергій Рибачок:

Всього нами відібрано до участі 105 об`єктів які знаходяться у всіх районах області. Передбачено придбання медичного обладнання та програмного забезпечення, передбачено придбання 18 автомобілв швидкої допомоги касу В для закладів вторинного рівня, навчання вторинного персоналу та менеджерів охорони здоров`я. Окрім того передбачено комплекс заходів по моніторингу стану хвороб системи кровообігу та інформування населення і груп ризику та інформаційне забезпечення проекту. Передбаччена операційна підримка проекту та впровадження електронного реєстру пацієнтів.

На даний час ми докладаємо усіх зусиль, щоб відправити лікарів та менеджерів Управління охорони здоров’я з нашої області на стажування за кордоном. На сьогодні вже ведемо переговори з Польською медичною асоціацією та двома клініками Ізраїлю, куди плануємо відправити серцево-судинних хірургів та кардіологів. З огляду на те, що кількість бажаючих пройти таке навчання дуже велика, а тому ми шукаємо можливість, щоб для прикладу у Польщі, простажувалисяу два рази більше медиків, ніж було заплановано, - пояснив Сергій Рибачок.

Зазначимо, що впровадження проекту відбуватиметься у 3 етапи. Спочатку фахівці втілюватимуть його у північних районах. Потім у центральній та південній частині Рівненської області та безпосередньо у обласному центрі.

Увесь проект розрахований на 5 років і поділений на три етапи. Зараз втілюється перший етап, куди увійшли Північні райони області: Зарічненський, Дубровицький, Рокитнівський, та Володимирецький райони. Наступні два етапи покриють усі інші райони Рівненщини.Про це йшлося сьогодні на медичній конференції, участь у якій взяликерівники області та міста, депутати Рівненської обласної ради, керівники обласного Управління охорони здоров’я та медичних закладів області, консультанти Світового Банку, журналісти.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень