Вперше в історії України: ЦВК полетіла рахувати голоси замість окружної комісії (ФОТО)

Авіація МВС доправила членів Центральної виборчої комісії

Фото зі сторінки ЦВК у Фейсбук

Авіація МВС доправила членів Центральної виборчої комісії до проблемного виборчого округу №50 у Покровську на Донеччині, щоб забрати виборчу документацію.

Напередодні Центрвиборчком ухвалив безпрецедентне рішення, що ЦВК здійснюватиме повноваження окружної виборчої комісії щодо встановлення підсумків голосування у виборчому окрузі №50, в тому числі і шляхом проведення повторного підрахунку голосів виборців на низці виборчих дільниць, йдеться у повідомленні прес-служби комісії.

Таке рішення ухвалили вперше в історії проведення виборів в Україні. До цієї ситуації призвела бездіяльність ОВК № 50, яка не здійснила повторний підрахунок голосів виборців на низці виборчих дільниць цього округу на виконання рішень судів.

Такі дії окружної виборчої комісії фактично унеможливили встановлення Центральною виборчою комісією результатів позачергових виборів народних депутатів України в цьому окрузі.

Тож у Покровську розпочалася передача уповноваженим представникам ЦВК пакетів з виборчими документами, необхідними для проведення повторного підрахунку голосів.

Фото зі сторінки ЦВК у Фейсбук

Зауважимо, що у понеділок, 5 серпня – останній термін встановлення результатів виборів.

- Ситуація для Центральної виборчої комісії достатньо нетипова, таке стається вперше.

 

Ми вдячні МВС та Нацполіції за можливість оперативно налагодити пересування членів комісії та уповноважених представників секретаріату до Покровська.

 

Там ми отримаємо виборчу документацію, доставимо її до Києва та за добу проведемо підрахунок голосів», - наголосив заступник голови ЦВК Євген Радченко, повідомляє «Укрінформ».

Фото зі сторінки ЦВК у Фейсбук

Як повідомлялося, у Покровську в одномандатному виборчому окрузі №50 члени виборчої комісії відмовилися виконувати рішення суду та самоусунулись від повторного підрахунку голосів. За словами голови ЦВК Тетяни Сліпачук, в цьому окрузі зафіксовано найбільшу кількість судових позовів.

У виборчому окрузі № 50 йде боротьба за мандат до Верховної Ради між двома чинними міськими головами - Русланом Требушкіним, очільником Покровська, та Андрієм Аксьоновим – очільником  Добропілля.

 

Обидвоє занесені у базу «Миротворця» як «мери-сепаратисти».

За результатами опрацьованих ЦВК100% протоколів, Требушкін отримав 30, 29% голосів виборців, Аксьонов - 29,97%.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень