Вперше: людям показали Кроноспан зсередини (ФОТО)

Це найбільший на Рівненщині інвестиційний проєкт

На Рівненщині представникам Городоцької громади вперше показали зсередини новозбудований завод Kronospan.

«Кроноспан Рівне» провів день відкритих дверей, адже новостворене деревообробне підприємство провадить діяльність публічно і відкрито.

Депутати та члени виконкому Городоцької сільської ради дізнались все про параметри інвестиційного проєкту, а також проінспектувати виробничі  приміщення підприємства та будівельний майданчик.

Це найбільший на Рівненщині інвестиційний проєкт.

Впроваджувати його австрійська компанія Kronospan почала у 2019 році. Попри економічну кризу, пандемію коронавірусу та повномасштабне вторгнення росії деревообробний завод у Городку продовжує спорудження виробничих потужностей.

У 2021 році тут у режимі пусконалагоджувальних робіт випустили першу плиту на лінії ДСП.

Про екологічну безпеку: тут встановлені найкращі з доступних технологій, що відповідають найсучаснішим європейським стандартам. 

Саме тут вперше в Україні компанія встановила системи UTWS та WESP, змонтувала якісні технологічні фільтри.

- Kronospan дбає не тільки про сучасне виробниче обладнання, а й про ефективні засоби контролю громади за станом повітря. Саме тому приймаємо активну участь у побудові в громаді найсучаснішої системи контролю за якістю повітря. Компанія придбала, встановила та передала громаді найсучасніший в Україні автоматичний пост моніторингу вартістю 2,7 мільйона гривень. Тепер кожен мешканець громади може контролювати роботу «Кроноспану». Маємо постійний діалог із представниками громади. Саме тому організували таку екскурсію, щоб депутати могли поглянути за лаштунки деревообробного виробництва та переконатися, що тут дійсно застосовуються найкращі технології, - розповів речник ТОВ «Кроноспан Рівне» Юрій Дюг.

Представники громади мали нагоду відстежити весь процес виготовлення деревних плит.

На власні очі побачили, що на виробництві застосовуються європейські стандарти і керівництво наперед думає про те, що скоро будемо в Європі.

- Справді багато уваги приділено саме екологічній безпеці підпримства. Також дуже важливим є те, що робочі місця тут в першу чергу надають місцевим жителям , - поділилась враженнями староста Обарівського старостинського округу №1 Світлана Борисюк.

Окрім депутатів, оглянули хід виробництва і представники органів місцевого самоврядування, адже від таких підприємств залежить подальший розвиток громад.

- Ми ознайомилися з перспективами розвитку Індустріального парку, що дозволить нам в майбутньому краще спланувати свій бюджет. Також отримали відповіді на запитання, що чекає громаду в майбутньому, для того щоб ми могли розвивати свою соціальну сферу і збільшувати доходи до нашого бюджету, - зауважила начальниця фінансового відділу Городоцької ТГ Ірина Іллюк.

Деревообробне підприємство «Кроноспан Рівне» - друге за величиною виробництво у громаді, а їх там близько 2 десятків, відповідно і формує значну частину бюджету ТГ.

Голова Городоцької громади каже, попри те, що кілька місяців підприємство не працювало, заборгованості по сплаті податків компанія не має.

- У 2021 році підприємство сплатило до місцевого бюджету 8,5 мільйона гривень ПДФО, в цьому році тільки за 11 місяців 11,3 мільйона гривень ПДФО. Аналізуючи ці цифри, ми бачимо тенденцію до збільшення, плюс земельний податок - 650 тисяч гривень щомісяця, - розповів Городоцький сільський голова Сергій Поліщук.

Також Сергій Поліщук підкреслив, що є постійна комунікація з керівниками підприємства:

- Вони нам допомагають у вирішенні наших деяких соціальних проблем. В цьому році спільно з підприємством «Кроноспан» відремонтували дорогу державного значення, яка веде від траси Н-22 до Городка.

Якою б складною не була економічна ситуація в Україні зараз, в компанії «Кроноспан» вірять в Україну. Продовжують інвестувати в українське виробництво, волонтерять, допомагають внутрішньо переміщеним особам, долучаються до відновлення деокупованих міст, підтримують молодь та спорт. А ще планують розвивати в Городку Індустріальний парк.

У вільний, незалежній та економічно сильній Україні!

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень