Знатимуть про кожну копійку: Банки нададуть податковій дані про всі рахунки клієнтів

Ці законодавчі зміни означатимуть повне проникнення у банківську таємницю клієнта

Інформація про особисті рахунки клієнтів банків стане доступною для податкової служби. Ба більше, під контролем податкової будуть не лише підприємницькі, а й особисті рахунки клієнтів. Це стане можливим, якщо депутати Верховної Ради підтримають законопроєкт №8226.

Закон дозволить податковій вимагати від банків відомості не лише про рахунки їхніх клієнтів, а й про операції з контрагентами.

Позитивом у законопроєкті є те, що підприємцям спростять ведення фінансових рахунків. Однак насправді ці законодавчі зміни означатимуть повне проникнення у банківську таємницю клієнта.

Банки повинні будуть надавати на запит податкової повну інформацію про всі рахунки свого клієнта. Причому йдеться не лише про підприємницький рахунок, що, як правило, містить лише «білі» фінансові операції ФОПа, а й про його особисті рахунки.

Їх зазвичай використовують для тіньових розрахунків. Однак тепер кожна цифра із цих рахунків ризикує стати надбанням податкової.

Саме особисті рахунки найбільше цікавлять податківців, адже доступ до підприємницьких рахунків ФОПа податківці можуть отримати в процесі перевірки від самих платників податків, і там зазвичай «чисто», а ось доступ до особистих рахунків, які найчастіше використовуються для ухилення від сплати податків, для них закритий, - пояснила юрист Stron Legal Services Олена Палій.

Тепер фіскали отримують повний контроль над рахунками українців, яким буде важче приховати від податків навіть найменший «лівак». Можливо, такий контроль усіх змусить працювати лише у правовому руслі.

Джерело: focus.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень