Ворожіння на зморшках: зовнішні ознаки проблем з серцем

Досвідченні фахівці легко можуть виявити ознаки серйозних негараздів

Перша ознака проблем з серцем - ксантоми (опуклі утворення на шкірі). Вони є у багатьох і передусім свідчать про високий холестерин. Але хороші новини – не у всіх, але приблизно у половині випадків.

Червоне, наче розпашіле обличчя, може бути ознакою гіпертонії чи стресу.

Окрему увагу приділяють кольору нігтів, а також зовнішньому вигляду пальців. Фіолетові червоні лінії під нігтями насторожують. Але переважно вигляд нігтів більше говорить про діабет, брак заліза, легеневі захворювання. А при алкогольному цирозі ніготь змінює колір на 2/3 пластина біла, а на третину синя. Таке буває й у випадках хвороби серця, але не так часто.

Насторожливою ознакою є пульсація на шиї та набряклість. Особливо це видно у худорлявих людей, адже здуті вени на шиї одразу помітно. Це вкрай тривожна ознака, у людини в такому стані може змінитися і колір губ, вони мають синій відтінок.

Бліді холодні ноги - ще один пункт, на який варто звертати увагу. Але такий симптом буває небезпечним не так при хворобі серця, як при тромбоемболії. При цьому, якщо тромб утворилася в нозі, він може відірватися і потрапити з кровотоком у серце або легені, а це нерідко практично миттєва смерть людини.

Є популярна думка, що глибокі поздовжні зморшки в ділянці чола вказують на якісь серцеві відхилення. Але насправді зморшки – не показник.

 

Направду треба знати свої фактори ризику розвитку серцевих захворювань — контролювати вагу, рівень цукру, холестерину і тиску, відмовитися від шкідливих звичок.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень