Медсестрі з Рівненщини провели найскладнішу у світі операцію (ФОТО)

Жінку вже виписали додому

33-річній жінці з Рівненщини провели унікальну операцію. У Львові їй пересадили підшлункову залозу та нирку. Відомо, що жінка – медсестра, з п’яти років хворіла діабетом, а нещодавно після народження дитини у неї відмовили нирки.

Трансплантація підшлункової тривала 9 годин, ще понад 2 години хірурги пересаджували нирку.

 

Сьогодні вже минула 11 доба після операції і жінку виписали додому.

 

Це сталося якраз на її день народження.

Так виглядає підшлункова залоза

На фото Олена - їй провели унікальну операцію

Пацієнтку, яка отримала органи, звуть Оленою. На щастя, зараз донорські органи працюють. Чоловік Олени — військовий. Його відпустка збіглася в часі з операцією дружини.

У лікарню він примчав просто з фронту. Чекав під операційною.

Донором став 42-річний чоловік, у якого через інсульт діагностували смерть мозку і родичі погодилися на донорство. Таким чином життєнеобхідні органи отримали 4 людини.

  • Легені пересадили чоловікові з Донеччини, який мав кістозну гіпоплазію обох легень. Три роки він жив на кисневій підтримці.
  • Печінку трансплантували 43-річному жителю Закарпаття. Його власний орган вбив цироз. Останні місяці чоловік балансував між життям та смертю. Він пережив сім внутрішніх кровотеч, коли за статистикою вже після третьої людина не виживає.
  • Серце пересадили 48-річному львів’янину. На свій рятівний орган чоловік чекав рік. У нього — кардіоміопатія. Серце не могло перекачувати кров і ризикувало зупиниться щомиті.

 

Трансплантувати підшлункову медикам Львова, а це вважається одним з найскладніших у світі хірургічних втручань, допомогли хірурги київської клініки «Феофанія». Ці лікарі своїми руками створюють нову сторінку в історії української медицини! Впровадження нових типів пересадок органів – велике досягнення, яке допомагає рятувати життя українців. Пишаюся тим, що це зараз стало можливим в Україні!

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень