Воїна довелось відспівувати надворі: на Рівненщині – конфлікт між ПЦУ та УПЦ (МП)

У Гощанському районі

На Рівненщині 26 вересня у селі Рясники, що на Гощанщині, між парафіянами Православної Церкви України та Московської церкви виник конфлікт.

Громада села проводжала в останню дорогу Ковальчука Григорія Пилиповича – жителя села Рясники, який відбував покарання (10 років) за визволення України, був борцем за волю і незалежність України, воїном УПА, гордістю села, пише «Горинь».

– Громада ПЦУ села Рясники до останнього вірила в допомогу представників Рівненської Обласної адміністрації, Гощанської адміністрації, представників поліції, представників служби безпеки Рівненської області, що мають належні важелі впливу щодо виконання чинних документів, та з шаною в останню дорогу провести воїна УПА, ветерана війни, ветерана праці, — повідомила мешканка села Рясники Мирослава Боліщук.

Проте, парафіянам ПЦУ так і не вдалось потрапити до храму, тому воїна УПА Григорія Ковальчука довелось відспівувати надворі.

У поліції цю ситуацію не коментували. 

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень