Внаслідок танення льодовиків затопить 4 країни: Хто на межі знищення

Ці країни під загрозою масштабної повені

Вчені з Університету Ньюкасла у Великій Британії розповіли, що внаслідок глобального потепління наша планета незабаром втратить близько половини льодовиків.

Танення льодовиків призведе до затоплення, під загрозою масштабної повені будуть 4 країни.

Прориви льодовикових озер здатні викликати масштабні повені, а шлях руйнування може розтягнутися на понад 100 кілометрів. Вчені повідомляють, що це наражає на небезпеку життя мільйонів людей, причому не там, де передбачалося раніше.

Танення льодовиків стануть руйнівними для мешканців чотирьох країн — Індії, Пакистану, Перу та Китаю.

Вчені вважають, що це станеться наприкінці століття.

Близько 15 мільйонів людей можуть опинитися під загрозою, оскільки вони живуть нижче за течією від величезного льодовикового озера, яке може вибухнути.

Однак, передбачити, коли саме льодовикове озеро переповниться і вибухне, вкрай складно, а тому поки що вчені можуть лише попередити про загрозу. 

Дослідження показують, що наймасштабніші повені відбудуться у Пакистані та Китаї. Зазначається, що Пакистан розташований поруч із льодовиковими озерами і якщо вони вибухнуть, ця територія постраждає найсильніше.

Джерело: Мета 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень