Вийти на пенсію дедалі складніше: тепер треба мати 30 років стажу

Правило запрацює з 2023 року

У 2023 році в Україні зростає страховий стаж, необхідний для виходу на пенсію. До 2028 року в 60 років зможуть піти на відпочинок ті, у кого стаж буде не менше ніж 35 років.

Зараз в 60 років можуть вийти на пенсію ті, хто має 29 років стажу. А з 2023 року для цього необхідно буде 30 років стажу.

Якщо стажу не вистачатиме, то тоді необхідно буде працювати ще до 63 років. У такому віці вийти на пенсію зможуть ті, хто має страховий стаж не менше ніж 20 років.

 

Однак, якщо немає навіть 20 років стажу, то тоді доведеться чекати до 65 років. В такому випадку стати пенсіонерами зможуть навіть ті, кому вдалося накопичити лише 15 років стажу.

Люди, які в 65 років не мають мінімального стажу, зможуть отримувати від держави соцдопомогу. Ці гроші їм будуть давати лише в тому випадку, якщо їхній дохід буде меншим від прожиткового мінімуму.

Нагадаємо, раніше представники ПФУ розповіли, що після досягнення пенсійного віку пенсія українцям призначається навіть у тому випадку, якщо люди були змушені покинути Україну через російсько-українську війну.

Нагадаємо, в Україні до кінця дії воєнного стану виплату усіх державних допомог продовжили автоматично. Наразі соцдопомогу в різних розмірах отримують приблизно 6 мільйонів осіб. Ще близько 11 мільйонів, згідно з даними Пенсійного фонду, отримують пенсії.

Джерело: Главред

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень