Майже пів мільйона українців так і не отримали пенсію за серпень

Відомо, що буде з цими грошима

Виплату серпневих пенсій завершили ще 25 числа, але отримати свої гроші змогли не всі пенсіонери – через активні бойові дії і тимчасову окупацію в деяких населених пунктах не працюють відділення «Укрпошти».

Про це повідомили у ПФУ.

Загальна сума пенсійних виплат у серпні становила 51,4 млрд грн. Пенсіонери, які одержують свої виплати на банківські картки, отримали їх у повному обсязі. Загалом на це направили 41 млрд грн.

Однак через труднощі з доставкою пенсій через «Укрпошту» у регіони, що знаходяться в тимчасовій окупації, блокуванні або зоні активних бойових дій, лише 83,1% профінансованих сум дійшли до одержувачів. Пенсіонери не отримали кошти на загальну суму 1 757 600 грн.

 

Загалом, за даними Пенсійного фонду, за липень 2022 року пенсії через відділення «Укрпошти» отримують майже 2,8 млн пенсіонерів. Тобто без пенсії залишилося 16,9%, або трохи більше 470 тис. пенсіонерів.

Додамо, що частині українців, які зазвичай отримують пенсії через поштові відділення та перебувають у небезпечних регіонах, кошти зараховуватимуть на рахунки Ощадбанку. Отримати виплати можна у будь-якому відділенні на безпечній території.

Якщо пенсіонери протягом 6 місяців не зможуть забрати свої виплати, то по завершенню цього терміну нарахування пенсій припиняється. Норма щодо припинення нарахування пенсії діє до моменту, доки людина сама зможе повідомити Пенсійний фонд, що вона має доступ до власного рахунку. Після цього пенсію знову починають нараховувати.

Джерело: На пенсії

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Теги: пенсіяПФУ
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень