1 жовтня в Україні відбудеться масовий перерахунок пенсій

Суттєві надбавки передбачено для осіб, які досягли 70 років

Новини про субсидії та пенсії завжди привертають увагу. Тим паче важливим є те, що має статися вже буквально за кілька тижнів.

1 жовтня в Україні відбудеться перерахунок виплат для осіб, які досягли 70 років. Доплата становитиме 300 грн. Це буде одне з наймасштабніших підвищень пенсій, адже категорія пенсіонерів віком від 70 до 75 років чи не найбільша.

З 1 жовтня урядову програму підтримки пенсіонерів поважного віку буде розширено на категорію 70+. Пенсіонери, яким виповнилося 70 років, отримають доплати до своєї пенсії у розмірі 300 гривень.

 

Таким чином, для цієї категорії населення, за наявності у людини повного страхового стажу, мінімальна пенсія становитиме 3000 гривень, – пояснила міністр соцполітики Оксана Жолнович.

Зауважимо, що надбавку у 300 гривень особи віком від 70 до 75 років отримуватимуть в межах пенсійної виплати 10340,35 грн. Це означає, що пенсіонери, які отримують пенсію понад 10340,35 грн, залишаться без доплати.

Також надбавка виплачуватиметься з дня досягнення пенсіонером 70-річчя, а не з початку календарного місяця, в якому народилася людина.

Джерело: На пенсії

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень