Названа категорія пенсіонерів, які повинні отримувати не менше ніж 4256 грн

Ці умови чітко прописані у законодавстві

Загальний розмір пенсії учасників бойових дій не повинен бути меншим за 4256,70 грн. А ще УБД мають право раніше вийти на пенсію. Причому військові пенсіонери, які повернулися до армії під час мобілізації, продовжують отримувати пенсійні виплати.

Про все це нагадує «Соціальна інформаційна платформа».

Статус УБД дає право виходу на пенсію:

  • чоловікам (і кадровим військовим, і ні) – у 55 років
  • жінкам – у 50 років

При цьому чоловікам необхідно мати не менш як 25 років страхового стажу, а жінкам – не менше 20 років. І тут вислуга років військовослужбовців дорівнює страховому стажу.

Водночас кадрові військові мають можливість вийти на пенсію навіть раніше за умови накопичення необхідної вислуги років.

Щодо надбавок, то учасникам бойових дій до пенсії встановлюється доплата у розмірі 25% від прожиткового мінімуму. Станом на 1 липня така надбавка становить 506,75 грн.

Є ще цільова грошова допомога у розмірі 40 грн. Вона з 2004 року передбачена Законом «Про покращення матеріального стану учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни».

Загальний розмір пенсії УБД не може бути меншим за 210% ПМ. Наразі це не менше 4256,70 грн на місяць.

Ця норма діє на підставі постанови Кабміну від 26 червня 2019 року №543. Доплати за статус УБД встановлюються до будь-якого виду пенсії, адже такий статус можуть мати і військові, і громадянські пенсіонери.

Джерело: На пенсії

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень