Відомо, з якого місяця за світло таки доведеться платити більше

Реальна вартість електроенергії утричі вища ніж нинішні ціни

Після ракетних ударів енергосистема України потребує відновлення. Тож після тривалих дискусій та розмов тариф на електроенергію збільшать у червні. Якщо рішення буде остаточним, нові квитанції українці отримають вже у липні.

Доведеться підвищувати тариф на електроенергію вже з червня. Якщо ми хочемо мати теплу осінь, теплу зиму у 2023-2024 роках, потрібно мати кошти на те, щоб це тепло було постійно в наших оселях, – розповіла заступниця голови комітету ВР з питань антикорупційної політики Олена Мошенець.

Кошти, акумульовані як оплата за спожиту електроенергію, підуть на відновлення зруйнованої мережі, у повідомленні йдеться, що постраждало через обстріли 44% атомної генерації та 19 енергоблоків теплоелектростанцій.

Електроенергія, як і будь-який товар, має свою вартість. Реальна вартість електроенергії в Україні складає від 4 до 6 грн за кіловат, в залежності від географії постачання. Населення, своєю чергою, сплачує або 1,44 грн за кіловат, або 1,68 в залежності від обсягу споживання. Решта покривається коштом державних виробників електроенергії, – зазначив генеральний директор АТ “Оператор ринку” Олександр Гавва.

Він теж упевнений, що кошти треба спрямувати на модернізацію обладнання та підготовку до зими. Для відновлення мережі за розрахунками Світового банку Україні треба близько 50 млрд гривень, і це тільки першочергові роботи. Але об’єктивно вартість усіх робіт куди більша, це близько 450 млрд гривень.

Джерело: Ми - Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень