Тарифи на світло зростуть вже у травні, а споживачів ще й поділять на дві категорії

Найбільше зростання торкнеться тих, хто споживає багато електроенергії

Остаточне рішення щодо тарифів на світло, які діятимуть в Україні після завершення опалювального сезону, мають визначити до кінця квітня. Одна з ідей, яку обговорюють в уряді – більше платити за світло мають ті, хто більше споживає. Найдорожчим світло буде для тих, хто споживає 1000 і більше кВт-год.

Який тариф обговорюють для населення залежно від рівня споживання:

  • до 1000 кВт-год на місяць – тариф залишиться на колишньому рівні або зросте приблизно на 30-40%;
  • понад 1000 кВт-год на місяць – ціни підвищать до ринкового рівня, 6,2 грн за кВт-год, з фіксацією приблизно на рік (у 3,7 раза вищі, ніж нинішній максимальний тариф).

Наразі розробкою тарифів опікується Міненерго і Нацкомісія з регулювання ринку електроенергії.

У принципі, до кінця квітня цілком можливо прийняти зміни. Щоб провести все процедурно, часу достатньо, – пояснює джерело в уряді.

За даними Міненерго більшість населення не відчує болісного подорожчання електроенергії, адже 80% сімей споживають менш як 250 кВт-год електроенергії на місяць. Інші витрачають до 10 000 кВт-год.

За задумом уряду, більше платити мають власники великих й дорогих будинків, які використовують електроенергію на обігрів великих площ, підігрів басейнів, роботу саун. На сьогодні різницю між дешевим тарифом для населення та ринковою ціною на електроенергію уряд компенсує обом категоріям.

Дія пільгового тарифу на світло закінчується 30 квітня 2023 року.

Джерело: Економічна правда

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень