Норму споживання кіловат для дешевого тарифу – скасують. Скільки платитиме населення за світло

Тарифи зростуть і для бізнесу

Тарифи на світло для населення зростуть удвічі, а для підприємців та бізнесу – на третину.

В Офісі президента обговорюють тариф для населення у 2,88 грн за кВт-год. За розрахунками тариф для бізнесу пропонують 4,5 грн/кВт.

Для відновлення енергосистеми до наступного опалювального сезону необхідно понад $1 млрд, або близько 40 млрд грн. Бюджетні витрати йдуть на військові потреби, допомога західних партнерів обмежена. Тож, серед варіантів (аби відновити енергомережу, - ред.) – підняття цін на електроенергію, - пояснював очільник енергокомітету Верховної Ради Андрій Герус.

Підвищення тарифу для населення дасть додатково 39 млрд грн тарифної виручки – це дозволить збалансувати «Енергоатом» та теплову генерацію, які торік мали великі збитки.

Підвищення до 2,88 грн за кВт-год дозволить енергокомпаніям вийти в нуль, і цього вистачить на ремонтну кампанію, – йдеться у матеріалах Forbes.

Серед інших варіантів – скасувати норму споживання у 250 кіловатів, для застосування дешевого тарифу. Її планують змінити:

  • ті, хто споживає понад 1000 кВт, платитимуть ринковий тариф
  • ті, хто споживають менше – знижений тариф.

Цей варіант імпонує Міністерству енергетики та НКРЕКП. Поки ситуацію не коментують у НКРЕКП та Міненерго, адже ще не мають фінального рішення щодо тарифу.

Зауважимо, чинні тарифи втрачають силу 1 травня.  

Джерело: Цензор.нет

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень