Тариф на передачу електроенергії підняли недостатньо. МВФ прагне додаткового збільшення

Компанія Укренерго не в змозі виконувати свої фінансові зобов'язання перед учасниками ринку

Тарифи на передачу електроенергії «Укренерго» вочевидь доведеться збільшити ще. Підняття, яке погодили у листопаді 2022 року, недостатнє для виконання компанією своїх фінансових зобов’язань, йдеться в структурних маяках МВФ.

Може знадобитися подальше підвищення тарифу у світлі зростання витрат, пов’язаних із більшим використанням газу в структурі виробництва електроенергії та необхідністю повної компенсації виробникам відновлюваної енергії, – заявляють в Фонді.

Також у МФВ підкреслюють, що безпосереднім пріоритетом України є стримування негативного впливу війни на енергетичний сектор країни. Власне збільшення тарифу з початку 2023 року дало можливість почати відновлення енергосистеми. В Укренерго заявляють, що компанії бракує 20% на фінансування необхідних видатків.

Раніше повідомлялося, що НКРЕКП встановила недостатній тариф на передачу електроенергії для «Укренерго» на І квартал 2023 року, що призвело до проблеми недоотримання коштів компанією.

Джерело: Цензор.нет

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень