Заспокоїти не вийшло: в уряді дали прогноз щодо зростання тарифів на світло

До умовно граничної дати лишилося півтора місяця

Найбільш вразливі категорії українців не постраждають через зростання тарифів на електроенергію. А це неминучий крок, адже зруйновану інфраструктуру треба відновлювати.

В уряді українців намагався заспокоїв прем’єр Денис Шмигаль.

До кінця опалювального сезону - ми якщо дали обіцянку, то виконаємо її - жодні тарифи змінюватися не будуть, - сказав він.

Але опалювальний сезон закінчується переважно до 15 квітня. Дата умовна і залежить від погоди, але в умовах війни навряд квартири опалюватимуть до травня.

За словами прем'єра, енергокомпанії не мають достатньо ресурсу аби відновити енергетичну інфраструктуру тільки власним коштом. Адже вони продають електроенергію українцям за зниженими цінами.

Уряд та Офіс президента однозначно можуть пообіцяти, що люди, вразливі верстви населення не можуть постраждати через будь-яку реалізацію проєкт з розвитку відновлення, стабілізації, розвитку енергетики України. Тому ми будемо це робити надзвичайно збалансовано і виважено, але шлях до електроринку, до ринку газу, до розвитку цивілізованого енергетичного ринку для України важливий, - пояснив Денис Шмигаль

Зауважимо, тарифи на світло в Україні востаннє переглядали у березні 2017. Відтоді вони суттєво не зростали.

Чинні тарифи на електроенергію для домогосподарств діють до 31 березня цього року.

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень