Концепція лише одна – тарифи потрібно підвищувати, - НКРЕКП про ціни на електроенергію в Україні

В Офісі президента очікують пропозиції уряду за місяць-два

Кілька робочих груп на рівні Кабміну, Міненерго та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) розглядають декілька варіантів підвищення тарифів на електроенергію для населення.

Тарифи не переглядалися з 2017 року, вони економічно не обґрунтовані та не ринкові, – пояснив голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський необхідність підвищення тарифів.

За його словами, концепція лише одна – тарифи потрібно підвищувати, але вона передбачає різні варіанти: може бути модифікована чинна система субсидування незахищених верств населення, переглянуто рівні тарифів залежно від обсягів споживання, змішані варіанти цих схем.

Фінальне рішення щодо перегляду тарифів в будь-яку сторону – це зона відповідальності уряду, – сказав Ущаповський.

Заступник голови Офісу президента Ростислав Шурма підтверджував, що уряд планує підвищити комунальні тарифи для населення.

Думаю, протягом місяця-двох ми вийдемо з урядом з пропозиціями, баченням цієї системи, – говорив Шурма.

Раніше радник прем'єр-міністра України Юрій Бойко заявляв, що Кабінет міністрів розглядає декілька концепцій підвищення тарифів на електроенергію для населення, ухвалити відповідне рішення планують вже навесні. Він додав, що також планується підвищити ціни на електроенергію для бізнесу.

До 311 березня 2023 року в Україні діють чинні тарифи на світло: 1,44 грн за кВт-год при споживанні до 250 кВт год на місяць та 1,68 грн/кВт год – понад 250 кВт год на місяць.

Джерело: Цензор.нет

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень