Говорять і про 6, і про 8 гривень за кіловат, - міністр енергетики прокоментував заяви про збільшення тарифів на світло

Питання підвищення тарифів для населення ще обговорюють, каже міністр енергетики Герман Галущенко.

Питання ще обговорюється. Але чого тільки не пишуть зараз: і 6 грн/кВт-год, і 8 грн/кВт-год. Будемо дивитися, – сказав міністр.

Проте, на його переконання, новий тариф для населення важливий, адже забезпечить підготовку генерації уже до нового опалювального сезону.

Це може бути одним із рішень для відновлення енергосистеми. Тому що тут немає одного рішення. Те, що ми втримали систему (після російських атак – ред.), дуже великий виклик... Важлива ремонтна кампанія, щоб пройти наступний ОЗП, - зазначив міністр.

Нині вартість на електроенергію для домогосподарств, що споживають на місяць до 250 кВт-год (включно), становить 1,44 грн (з ПДВ) за 1 кВт-год, а для тих, що споживають понад 250 кВт-год – 1,68 грн.

Найбільше зараз обговорюється серед виробників електроенергії, Міненерго, Укренерго, НКРЕКУ підняття тарифу до 2,8−2,9 грн/кВт-год.

 

Це дозволило б приблизно на третину знизити навантаження щодо підтримки тарифів для населення і дало б частину коштів на відновлення.

Але з найбільшою ймовірністю учасники обговорення відтермінують підняття тарифів ще на місяць, адже до певної міри це й політичне питання.

До слова голова спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко впевнений, що підняття тарифів на комунальні послуги принципово не змінить ситуацію. За його даними у 2022 році у судах розглядали близько 52 тисячі справ щодо боржників за комуналку. Половина з них і досі у суді, і експерт прогнозує що їх кількість зростатиме.

Навіть у випадку, якщо населення почне справно платити за світло, то платитиме менше за воду чи опалення.

Джерело: biz.nv.ua

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень