Не в чотири рази, але вже у квітні. Що відомо про зростання тарифів на світло

Остаточне рішення ще не ухвалили, але експерти вже мають прогноз

Тарифи на світло в Україні для побутових споживачів зростуть уже у квітні. Так вважає голова правління Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

Він припускає, що тариф зросте ймовірно вже з 1 квітня. Але помилково вважати, що ціни на електроенергію піднімуть у 4 рази. Він пояснив, що у 4 рази – це різниця між розрахунковою вартістю електроенергії та вартістю для побутового споживача.

За прогнозами електроенергія подорожчає на 30-40%.

Можливо, навіть розглянуть варіант запровадження градуйованого тарифу від споживання. Тобто що більше ти споживаєш, то більше платиш. Звичайно, в такому випадку треба враховувати електроплити та електроопалення, де споживання набагато вище. Але запровадження стимулюючих тарифів – правильний шлях, але соціальний тариф на нижній планці підвищувати не можна, – каже Олег Попенко.

Джерело: OBOZREVATEL

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень