Дешевий тариф на світло для населення душить економіку. Експерт пояснив, чому ця схема не працює

За цей дешевий тариф платить бізнес

Механізм щодо покладання спеціальних обов’язків на ринку електроенергії в сучасних умовах не працює. До цієї ситуації призвело:

  • зниження генерації «Енергоатомом» (вони мусять провести планові ремонти атомних енергоблоків)
  • необхідність платити наперед за послуги транспортування постачальникам
  • зниження рівня оплати населення за спожиту електроенергію

Відкладання поетапного переходу до ринкових цін на електроенергію для населення було лише питанням часу. Аби утримувати низькі тарифи для населення бізнес вимушений платити високу ціну за електроенергію, і це негативно впливає на економіку.

Ми написали листа, ми звернулися до РНБО, Кабміну, Нацкомісії, міністра профільного. Ми зробили в ньому акцент на тому, що сьогодні ПСО (положення про покладання спеціальних обов’язків на ринку електроенергії, - ред.) не працює.

 

Ми забуваємо про те, що цю допомогу для населення, цей низький тариф, цей тягар тягнуть на собі юридичні споживачі, бізнес тягне.

 

Тим самим ми душимо економіку. Вони платять за великий обсяг ще й велику ціну за електроенергію, щоб дотувати населення, - каже віцепрезидент Асоціації енергетичних компаній Energy Club Артема Мартинюка.

У НКРЕКП розглядає можливість збільшення тарифів на електроенергію для населення. Проте до кінця травня населення платитиме ще за чинними тарифами. Водночас уряд запевняє, у разі збільшення тарифу, найменш соціально захищені верстви населення цього не відчують, через механізм адресних субсидій.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень