Відомий спа-курорт на межі закриття, бо туди перестали їздити росіяни: збідніли

Глибоку кризу переживають Карлові Вари

Чеський курорт Карлові Вари опинився на межі закриття через відплив клієнтів, у тому числі з РФ, повідомив портал новин Aktuálně.

За словами мера міста Андрії Пфеффер-Ферклової, спад розпочався ще у 2014 році, але ситуацію погіршили спочатку пандемія, а потім війна в Україні.

Для порівняння: за перші три квартали 2019 року росіяни провели в місцевих готелях 300 тисяч ночей, а за той же період 2022-го — лише 10 тисяч.

Туристи з інших країн, як і раніше, приїжджають до Карлових Вар, і в 2022 році, за деякими даними, місто привітало рекордну кількість іноземців за всю історію, зазначає Aktuálně.

Але німці, італійці, іспанці та французи прибувають туди на «оздоровчі вихідні», а росіяни жили у місцевих санаторіях «тижнями».

Якщо ми не знайдемо нову (клієнтуру – ред.), то спа-індустрія як така повністю помре. 
У Карлових Варах сподіваються, що до послуг курорту придивляться жителі США, Ізраїлю та арабських країн – «ті, хто звик інвестувати у своє здоров'я» каже Пфеффер-Ферклова.

Але, за її словами, цього буде недостатньо.

Доведеться змінити підхід — запропонувати туристам також активніший відпочинок, — підсумувала вона.

Як повідомлялося, вперше секторальні економічні санкції проти Росії були запроваджені Євросоюзом 31 липня 2014 року у відповідь на дії РФ, спрямовані на дестабілізацію ситуації в Україні. Вони були посилені у вересні 2014 року та у березні 2015 року.

Крім економічних санкцій, ЄС застосовує проти Росії інші обмеження: дипломатичні заходи, індивідуальні санкції, включаючи заборону на подорожі та заморожування рахунків, а також цілеспрямовані економічні заходи, що застосовуються проти економічних суб’єктів у окупованих Криму та Севастополі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень