Ще одна країна ЄС оголосила про скорочення допомоги біженцям з України

Пакет змін презентовано чеським урядом

Чеський уряд презентував зміни до Lex Ukraine - закону про проживання у Чехії біженців з України.

Як повідомляє «Європейська правда» із посиланням чеські ЗМІ, , пакет змін презентував на прес-конференції віце-прем'єр та міністр внутрішніх справ Віт Ракушан.

Зокрема, поправки забороняють надавати  тимчасовий захист громадянам Європейського Союзу. Ця норма стосується українських ромів, значна частина яких мають угорське громадянство, які прибули у Чехію через вищі соціальні виплати.

Також запропоновані чеським урядом зміни  збільшують термін розгляду заяви про тимчасовий захист до 60 днів, але одночасно скорочують  час для повідомлення біженцем про зміну місця проживання з 15 до 3 днів.

Поправка також передбачає скорочення терміну надання безкоштовного медичного страхування біженцям у віці від 18 до 65 років до 180 днів.

Також держава не буде виплачувати гуманітарну допомогу у випадках, якщо біженці мають житло, де їм безкоштовно надають харчування та інші зручності.

Раніше в уряді Чехії заявляли, що планують продовжити режим надзвичайного стану, запровадженого через наплив біженців з України, ще на місяць - до кінця червня. 

Скорочення допомоги біженцям з України у Болгарії анонсувалося вже з 1 червня.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень