Повинні вийти на ринок праці: країна ЄС припиняє допомогу українським біженцям

Їх підтримуватимуть лише до кінця травня

Міністр туризму Болгарії заявив, що країна припинить надання гуманітарної допомоги українським біженцям в країні з 31 травня.

Про це повідомляє Еспресо 

Христо Проданов заявив:

Ми влаштували їх і піклувалися про них впродовж трьох місяців. Тепер вони повинні вийти на ринок праці, знайти житло, платити за оренду і жити, як усі. Ми проявили людяність до цих людей, які рятувалися від війни, ми їм допомогли.

Він додав, що попросить власників готелів, які надавали притулок українським біженцям, почати стягувати орендну плату після 31 травня. 

Проданов сказав, що уряд підтримуватиме заклади для українських дітей, щоб про них могли піклуватися, поки батьки працюють.

З розмов із 6 000 людей, 90% хочуть негайно почати працювати в готельно-ресторанній сфері,- сказав міністр.

Проданов також повідомив, що державні витрати на житло для іммігрантів можуть наблизитися до 25 млн євро (27,2 млн доларів) і що він буде домагатися від Європейського Союзу компенсації цих витрат.

Деякі болгари негативно відреагували на таку заяву міністра. У соцмережах люди зареєстрували петицію із вимогою про його відставку.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень