У Польщі готуються до хвилі біженців з України: скількох приймуть у разі війни?

У Варшаві відбулося засідання Ради національної безпеки Польщі

На початку засідання Ради національної безпеки президент Анджей Дуда зазначив, що наразі прямої військової загрози Польщі немає. При цьому він додав, що такої ситуації, як сьогодні, не було з 1989 року.

Як заявив у п’ятницю заступник очільника Міністерства внутрішніх справ та адміністрації Мацєй Вонсік, Польща має бути готова до хвилі біженців навіть мільйона людей, - повідомляє Польське Радіо.

Якщо в Україні дійде до війни, ми повинні враховувати наплив справжніх біженців, які рятуються від смерті – люди, які тікають від вогню, люди, які тікають від смерті, які тікають від звірств війни.

Він додав, що Польща має бути готовою до найгіршого сценарію.

Мацєй Вонсік зауважив, що йдеться про підготовку переходів, медичне обслуговування, проживання та харчування.

Відповідно до Женевської конвенції, ці люди будуть під захистом Польщі, і ми не будемо від цього дистанціюватися. Там, де насправді є біженці, ми повинні їм допомогти, таке міжнародне право, але це також правила співіснування цивілізованих людей, принципи європейської та християнської культури. Ми не втечемо від цього і не будемо від цього захищатися.

Водночас Вонсік зауважив:

У нас ще Олімпіада попереду. Здається, Путін має настільки важливі відносини з Китаєм, що він не зробить жодних рішучих кроків до закінчення Олімпіади, тому що це може обернути китайську сторону проти нього.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень