Уряд Польщі хоче запровадити податкові пільги для заробітчан: що це означає для українських працівників

Відповідну програму мають ухвалити вже на початку цієї осені

Польський уряд готує масштабні податкові пільги для українських трудових мігрантів і підприємців.

Про це повідомляє Аналітичний центр компанії з міжнародного працевлаштування «Gremi Personal».

Зазначається, що йдеться про урядову програму «Польський Лад», яка передбачає, що заробітчани, серед яких велика частина українців, у перший рік після переїзду до Польщі будуть платити у два рази менше податків, ніж самі польські громадяни.

Протягом наступних трьох років вони зможуть відняти 50% від податку, сплаченого за попередній рік.

Тобто іноземець, який перенесе свою податкову резиденцію в Польщу, буде платити менший податок на прибуток повних чотири роки.

 

Таким чином Польща хоче затримати у себе, зокрема, і громадян України на більш тривалий термін. Податкова пільга також буде охоплювати мігрантів, які вперше приїдуть до Польщі.

 

Вони також зможуть протягом чотирьох років платити податки на пільгових умовах, - пояснюють у «Gremi Personal».

Цікаво, є актуальними такі ново введення для українців?

Мінфін Польщі заявляє, що протягом чотирьох років держбюджет буде фінансувати цим людям внески в пенсійний фонд і страхування на випадок хвороби.

Проєктом зможуть скористатися як поляки, які живуть за кордоном і планують повернення на Батьківщину, так і іноземці.

 

Це чергова, але не остання спроба привернути як працівників, так і підприємців з інших країн до інвестування і сплати податків у Польщі.

 

За останні роки до Польщі приїхала рекордна кількість мігрантів, які вже внесли мільярди злотих внесків в ZUS (Управління соціального страхування Польщі).

 

Велика частина з них - це українці, - пояснює суть проєкту власник компанії з міжнародного працевлаштування «Gremi Personal» Євген Кириченко.

Він також додає, що ця програма якоюсь мірою може поліпшити демографічну ситуацію, але не виправити несприятливі тенденції, пов'язані зі старінням суспільства. Щоб іноземці подолали негативні тенденції, то до 2028 року їх у Польщі має бути понад 6 мільйонів.

Таким чином, говорить Євген Кириченко, у найближчі роки уряд Польщі буде тільки збільшувати такі програми залучення трудових мігрантів з країн Східної Європи.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень