Жителі Рівненщини заплатили за свою нерухомість майже 50 мільйонів податку

Це на понад 50% більше, ніж торік

Надходження податку на нерухоме майно на Рівненщині зросли на понад 50%.

За 5 місяців власники нерухомості (відмінної від земельних ділянок) сплатили до місцевих бюджетів 46,4 млн гривень.

Це на 16 млн грн (або на 52,6%) більше, ніж за відповідний період торік, повідомляє управління ДПС у Рівненській області.

Понад 81% із загальних надходжень (майже 37,8 млн грн) сплатили юридичні особи. Решта – 8,6 млн грн – це внесок від громадян.

Податкова нагадує, що у 2021 році податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, нараховувався фізособам-власникам нерухомості за 2020 рік. Сплатити податок необхідно протягом 60 календарних днів із моменту вручення відповідного повідомлення.

Власники житла та нежитлової нерухомості, які не отримали відповідних повідомлень, можуть уточнити суму нарахованих платежів безпосередньо у податковій інспекції за місцем своєї реєстрації або за допомогою Електронного кабінету платника.

Зокрема, в Електронному кабінеті ДПС громадяни можуть переглянути повідомлення щодо нарахованих зобов’язань із податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортного податку та плати за землю.

Крім того, у приватній частині Електронного кабінету платники податків можуть переглянути дані щодо майна, яке є об’єктом оподаткування: земельні ділянки, житлові будинки, квартири, садові/дачні будинки, гаражі, легкові автомобілі тощо.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень