Рівняни, які мають страховку життя, можуть отримати податкову знижку

Податківці розповіли, як скористатися своїм правом на знижку

Рівняни, які користуються послугами страхування життя або накопичувальним страхуванням, можуть скористатись податковою знижкою.

За повідомленням ДПС у Рівненській області витрати на здійснення страхових платежів за договорами довгострокового страхування життя та пенсійних внесків в рамках недержавного пенсійного забезпечення можна декларувати як за себе, так і за члена сім’ї першого ступеня споріднення.

До податкової знижки у 2021 році можна віднести суму витрат, яка не перевищує 2940 грн на місяць для самого платника податку і 1470 грн на місяць – для члена сім’ї першого ступеня споріднення. 

Нагадуємо, що до податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанціями, платіжними дорученнями, прибутковими касовими ордерами, меморіальними ордерами, тощо. 

Декларант повинен надати довідку щодо офіційно задекларованих доходів у вигляді заробітної плати, а також договір довгострокового страхування життя.

Податківці зауважують, що  приватні підприємці такого права не мають, фізична особа – підприємець має право на отримання податкової знижки тільки якщо вона є найманим працівником і має дохід у вигляді заробітної плати від роботодавця.

Якщо нарахування податкової знижки являється єдиною підставою для заповнення декларації про майновий стан і доходи, то вона має бути подана до податкового органу за місцем реєстрації фізичної особи до 31 грудня 2021.

Якщо платник податку не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, то таке право на наступні податкові роки не переноситься.

Усі деталі на сайті ДПС у Рівненській області. 

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень