Відмовилася носити маску з релігійних переконань: вчителька з Рівненщини заплатить ₴ 17 тис. штрафу

Вчителька порушила вимоги законодавства

На 17 тисяч гривень суд оштрафував вчительку української мови та літератури на Рівненщині.

Педагог Вараського ліцею №1 порушила правила карантину.

Протягом 2-18 вересня вона перебувала у приміщенні навчального закладу без одягнутих засобів маски чи щитка та відмовлялась здійснювати температурний скринінг.

Оскільки вчителька порушила вимоги Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», постанови Кабінету Міністрів України №641, а також постанови державного санітарного лікаря №50, справу передали до суду.

Під час розгляду справи педагог не визнала вини, пояснила, що є вірянкою й не бажає носити маску та інші засоби захисту.

Її вину підтверджують письмові пояснення заступника директора Вараського ліцею (на прохання адміністрації вчителька літератури категорично відмовлялась перебувати в приміщенні школи в засобах індивідуального захисту), вчителя зарубіжної літератури (розцінила таку поведінку колеги як загрозу для свого здоров`я) та медичної сестри.

Тож у зв'язку з епідемічною ситуацією в країні суд призначив вчительці адміністративне стягнення у вигляді штрафу, йдеться у постанові:

З урахуванням нинішньої ситуації в регіоні щодо темпів поширення гострої респіраторної хвороби Covid-19 та негативних наслідків, які вона собою несе, зважаючи на оточення неповнолітніх та малолітніх осіб в навчальному закладі, а також поведінки вчительки, яка категорично відмовлялась носити під час виконання трудових обов`язків в навчальному закладі індивідуальні засоби захисту, вважаю, що слід призначити їй адміністративне стягнення у вигляді штрафу.

Додамо, що вирок іще не набрав чинності.

Джерело - Патріоти України

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень