Вибір очевидний: дієтолог назвав найкорисніший сорт риби для людини

Це і доступно, і корисно

Морська риба значно корисніша за річкову завдяки вмісту таких речовин, як Омега-3, поліненасичені жирні кислоти та вітаміни. Про те, яка риба найкорисніша, розповів в ефірі «Сніданку з 1+1» кандидат медичних наук, дієтолог Олег Швець, передає видання «Главред».

Він наголошує на тому, що потрібно включати до раціону морську рибу як мінімум 2 рази на тиждень всім людям.

Дієтолог наголошує на тому, що краще купувати сиру рибу, а потім займатись процесом її приготування, для того, аби уникнути потрапляння в готову страву різноманітних харчових добавок.

— Краще купити її сиру і самому приготувати.

 

Тоді ви будете знати, скільки ви покладете туди солі та чи будете ви користуватись харчовими добавками, чи ні, і як саме ви її приготуєте, буде зберігати, - вказує Олег Швець.

Крім того, він робить висновок про те, що більшість властивостей зберігає не лише заморожена і консервована, а навіть оселедець.

Якщо він приготований без додавання значної кількості солі, він є також корисним, - вказує дієтолог.

Яка риба найкорисніша

Лікар-гастроентеролог, дієтолог Олег Швець у своєму матеріалі на сайті Національного університету біоресурсів і природокористування України назвав найкориснішу рибу та як її споживання впливає на здоров'я людини.

Оселедець - це вид морської риби, яка відома своїми корисними властивостями для здоров'я. Вона є джерелом багатьох корисних поживних речовин, включаючи білок, вітаміни, мінерали та Омега-3 жирні кислоти. Дієтолог наводить деякі корисні властивості оселедця:

  • Багатий білком: оселедець є відмінним джерелом високоякісного білка, необхідного для росту і відновлення тканин.
  • Вміст Омега-3 жирних кислот: оселедець містить значні кількості Омега-3 жирних кислот, таких як EPA і DHA, які корисні для серця, мозку і загального здоров'я. «За вмістом довголанцюгових (морських) Омега-3 жирних кислот оселедець випереджає лосось, який посідає друге місце. Всі інші види риб і морепродуктів відстають зі значним відривом. Для отримання цільової кількості омеги треба з’їдати дві порції оселедця по 200 грамів на тиждень, - йдеться в матеріалі.
  • Джерело вітамінів і мінералів: в оселедці є вітаміни А, D, E і групи В, а також мінерали, такі як селен, йод і залізо.
  • Покращує функцію мозку: багатий Омега-3, оселедець може покращити функцію мозку і пам'ять.
  • Знижує ризик захворювань серця: регулярне споживання оселедця може допомогти знизити ризик захворювань серця і судин.

Корисний для вагітних: Олег Швець зазначає, що Омега-3 жирні кислоти мають вирішальне значення й для розвитку мозку плода.

— Результати одного з досліджень на цю тему показали, що діти жінок, які їли дві або більше порцій риби на тиждень під час вагітності, як правило, мали кращі показники інтелекту, поведінки та розвитку, - пише лікар.

Загалом, оселедець є корисним додатком до раціону, особливо для тих, хто шукає джерело високоякісного білка та Омега-3 жирних кислот.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень