Вершковий суп з куркою та грибами (РЕЦЕПТ)
Дуже ніжна перша страва
печериці - 300 г
курячі стегна - 4 шт. (500 г)
ріпчаста цибуля - 200 г
вершки 20 % - 200 г
пшеничне борошно - 1 ст. л.
сушений базилік, чебрець, орегано чи майоран (на смак) - 1 / 2 ч. л.
сіль, чорний мелений перець - на смак
соняшникова рафінована олія - 1-2 ст. л.
зелень петрушки - при подачі
В каструлю налити 1,4 л води. Покласти туди курку, лавровий листок, додати 1/2 чайної ложки солі. На великому вогні довести до кипіння. Потім вогонь зменшити і зібрати шумовиння. Каструлю накрити кришкою і варити курку 30-40 хвилин.
Цибулю порізати маленькими кубиками. Гриби нарізати плястерками.
Курку вийняти з бульйону, трошки охолодити, зняти шкірку, відділити м’ясо від кісток та нарізати його невеликими шматками.
В пательню налити олію, викласти туди цибулю і смажити її на невеликому вогні, час від часу помішуючи, до прозорості. Потім додати гриби й улюблену пряну травичку. Смажити гриби 10 хвилин. До грибів додати борошно і, постійно помішуючи, смажити ще хвилину.
До курячого бульйону додати тушковану цибулю і гриби, досолити, поперчити, довести до кипіння і варити 10 хвилин.
В кінці влити вершки і додати шматочки курки, довести до кипіння і одразу зняти з вогню.
Вершковий суп з куркою та грибами готовий.
Смачного!
Джерело - smachno.in.ua
Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ