Верховна Рада скасувала призов на строкову службу під час війни

На час дії в Україні воєнного стану

Фото ілюстративне, з мережі
Фото ілюстративне, з мережі

Сьогодні, 18 жовтня, парламент скасував призов на строкову військову службу під час війни, ухваливши закон №8109. Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк.

Повна назва закону – «Про внесення зміни до Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» щодо особливостей призову на строкову військову службу та діяльності призовних комісій під час дії воєнного стану».

Згідно з законом, під час дії воєнного стану:

  • призов на строкову військову службу не проводиться;
  • призовні комісії створюються для розгляду питань щодо організації медичного огляду осіб, які перебувають на військовому обліку.

Також народний обранець уточнив, що призовні комісії організовуватимуть і проводитимуть медогляд тих, хто перебуває на військовому обліку призовників і вже досяг 27-річного віку, а також братимуть їх на військовий облік військовозобов'язаних або ж виключатимуть їх з такого обліку.

Призовні комісії також займатимуться питаннями скерування призовників, які вирішили вступити до військових закладів вищої освіти або військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти, для проходження випробувань та складання вступних іспитів або – питаннями ухвалення рішення про відмову в такому скеруванні.

Нагадаємо, раніше Президент України Володимир Зеленський скасував осінній призов на строкову військову службу, адже з 24 лютого в державі проводиться загальна мобілізація чоловіків віком 18-60 років.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень