Демобілізація військовослужбовців в Україні: Коли її чекати

Осіннього призову цьогоріч не буде

Через агресію росії деякі військові вже понад 7 місяців не бачили своїх рідних. Від початку повномасштабного вторгнення в Україні досі тривають мобілізаційні заходи. Нагадаємо, уряд подовжив дію воєнного стану і загальну мобілізацію до 21 листопада.

Водночас президент Володимир Зеленський скасував осінній призов, а демобілізацію, яка мала бути у жовтні-грудні 2022 року, відтермінували.

Поняття демобілізації означає переведення Збройних Сил України, а також народного господарства держави з воєнного стану на мирний.

Демобілізацію проводять шляхом розформування військових частин, з'єднань і об'єднань, штабів, установ, допоміжних підрозділів, а також звільнення у запас надлишку особового складу.

Коли чекати демобілізації

Згідно з указом Зеленського, демобілізацію в країні відклали на невизначений термін. Демобілізація в Україні відбудеться виключно після перемоги України та скасування воєнного стану.

Джерело: telegraf

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень