Вчені назвали звичку, яка руйнує психіку сильніше ніж брак сну

Здоров’я у багатьох аспектах залежить від режиму дня. І наука встановила, що ми робимо щодня не так – руйнуючи своє ментальне і фізичне здоров’я

Щоб зберегти свою працездатність, не мати головного болю і не страждати від перепадів настрою треба виспатися.

Якщо людина дотримується оптимального часу засинання (між 22 та 23 годиною) вона заводить свій «гормональний годинник».

В різні частини доби виробляють інші гормони. І якщо розкладу дотримуватися – можна суттєво покращити своє здоров’я, запевняють ендокринологи.

Важливо не просто спати 7-8 годин, але й лягати спати в один й той же час. Це підтвердили науковці з Мічиганського університету.

 

Вони дійшли висновку, що люди які лягають спати хаотично, не дотримуючись щоденного режиму – частіше страждають депресіями та мають психічні розлади.

У дослідженні брали участь 2000 інтернів. Їх режим сну за допомогою смартгодинників вивчали впродовж 100 днів. Вони відзначали усі зміни які відбувалися з ними, записували свій настрій й самопочуття.

З’ясувалося, що ті молоді лікарі, які не дотримувалися режиму й щодня лягали спати в різний час і в різний час прокидалися, справді мали пригнічений стан, перепади настрою та депресію.

У США 57% населення старше 40 років довго засинають і важко прокидаються, а 46% зазначали, що наступного дня почувалися пригніченими й втомленими. 

До слова, люди які постійно відчувають брак сну, серед іншого й частіше хворіють на ГРВІ.

При чому люди які сплять 7 і менше годин на добу у три рази частіше хворіють на застуди. Водночас люди, які вчасно лягають спати та сплять достатню кількість годин одужували у три рази частіше.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень