Вбивчий телевізор. Скільки годин можна дивитися телевізор, щоб уникнути раптової смерті

У групі ризику любителі сидіти годинами нерухомо

Цікаве дослідження днями опублікували у Європейському журналі превентивної кардіології. Науковці досліджували, як перегляд телевізора позначається на здоров’ї, й були шоковані результатами.

У людей, які сидять перед телевізором понад 4 години на добу, на 35% більше ризик раптової смерті.

Ризик полягає у тому, що ті, хто проводять біля телевізора 4 і понад години, мають вищі ризики раптової смерті, ніж ті, хто дивиться ТБ усього 2,5 години й менше.

У досліджені брали участь понад 131 тисяча осіб віком від 40 років. Перед експериментом вони не мали проблем через хвороби вен чи тромбів явищ. За результатами опитування учасників поділили на дві групи. Тих, хто дивиться телевізор 4 години та більше, та тих, хто дивиться 2,5 години й менше.

У результаті в період експерименту з 5 до 20 року група, яка дивилася телевізор 4 й більше годин, захворіла на емболію. У їхніх легенях виявили згустки крові, тромбоз глибоких вен та інші негаразди.

 

А у групи, яка дивилася телевізор 2,5 години, таких проблем не виявили.

Що радять вчені

Любителям тривалого перегляду телевізора науковці радять робити перерви, і щопівгодини розминатися, ходити по кімнаті та робити елементарну гімнастику. Також закликають у жодному разі не їсти перед телевізором, не брати до перегляду жодних снеків, смаколиків та фастфуду.

І попри те, що прямого зв’язку між утворенням тромбів та переглядом телевізора немає, вчені зазначають, що попри вік, стать і рівень фізичної підготовки певні зв’язки прослідковуються все одно.

Головним чином до утворення тромбів призводить тривале нерухоме положення. Це сприяє погіршенню відтоку крові з кінцівок та порушенню циркуляції крові.

 

Джерело: novyny.live

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень