Цей напій продається скрізь і може викликати раптову зупинку серця

У групі ризику навіть цілком здорові люди

Більшості небезпечних станів можна запобігти, якщо керуватися здоровим глуздом та слідкувати за продуктами, які ви споживаєте. Чергове дослідження застерігає про небезпеку вживання енергетичних напоїв.

Надмірне споживання енергетичних напоїв може спровокувати раптову зупинку серця у здорових людей.

У напоях міститься кофеїн у дуже високій концентрації. При цьому виробники маскують під кофеїн такі речовини як гуарана. Їх отримують з рослин, ідентичних до кофеїну, який міститься у каві. І хоча споживання кави є достатньо безпечним, надмірна кількість кофеїну в енергетичних напоях може викликати побічні реакції.

Гуарана ж містить удвічі більше кофеїну, ніж кавові зерна. При цьому науковці застерігають, що поєднання в одному напої гуарани, а також женьшеню чи таурину взагалі може мати трагічні наслідки, адже викликає невизначені реакції.

Крім того, небезпеку несе й змішування енергетичних напоїв та алкоголю, адже це неодноразово ставало причиною раптової смерті серед молодих людей. Поєднання енергетиків з іншими речовинами викликає незворотні серцево-судинні захворювання у молоді. Найбільш трагічні наслідки мають аритмії.

Джерело: live.novyny

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень