Вартість харчування дітей в рівненських садочках зросла

Здорожчання відбулось на 6 гривень

Вартість харчування у дитячих садках Рівного зросла на 6 гривень і тепер для дітей в ясельних групах складає 16 гривень, а в старших дошкільнят – 20 гривень.

Водночас, частка, яку сплачують батьки за триразове одноденне харчування дітей зменшилася, адже, нагадаємо, цього року ці витрати розділили порівну між батьками та місцевим бюджетом. Отож, батьки, діти яких ходять в ясла, сплачують 8 гривень, а батьки дітей, що перебувають в старших групах – 10 гривень.

Разом з тим, у школах вартість обіду діти визначатимуть самостійно, адже цього року безкоштовні булки та чай для учнів початкових класів відмінили, надавши право на безкоштовне харчування лише пільговим категоріям. На їх обіди з міського бюджету виділятимуть 10 гривень на дитину, говорить начальник управління освіти Василь Харковець:

 

 

- Якщо 20 гривень (харчування в старших групах, - ред.), то батьки платять 10 гривень. Якщо в ясельних групах 16 гривень, то батьки платять 8 гривень. А в школах в цьому році в 1-4 класах (безкоштовне харчування, - ред.) забезпечать лише пільговим категоріям. А всі інші, хто хоче дві котлети собі купить, хто три, хто з дому бере. Буде меню вивішене на відповідну суму, і діти будуть, як і ми колись харчувалися. А для пільгової категорії 10 гривень (з міського бюджету, - ред.).

 

Нагадаємо, до пільгових категорій відносяться діти-сироти та напівсироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти з особливими освітніми потребами, які навчаються в спеціальних і інклюзивних класах, та діти учасників АТО. Загалом, під ці категорії підпадає 1800 школярів нашого міста.

.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень