В Україні різко подорожчає хліб і борошно до кінця 2020 року (ФОТО)

Також зросте ціна й на олію

В Україні хліб і борошно подорожчають до кінця року на 10-12%, оскільки зерно коштує більше на 20%, ніж рік тому. Такий прогноз в коментарі для «Сегодня» зробила низка експертів.

«На 4-6% зросте в ціні соняшникова олія, оскільки менший урожай соняшнику, припиниться зниження цін на курятину, на неї відновлюється попит, подорожчають яйця», – спрогнозував Олег Пендзин.

Економіст Олексій Дорошенко підкреслив, що об'єктивним є лише подорожчання хліба і борошна, оскільки зерно тепер коштує дорожче.

Але ціни на інші товари і послуги підстьобне активне зростання курсу долара, що почалося. Насамперед це позначиться на ліках, в тому числі на українських, оскільки в них є імпортні компоненти.
 

З цієї причини продовжить дорожчати і паливо. «Але зростання цін на товари повсякденного попиту, передусім на продукти, стримає низька купівельна спроможність населення, тому воно виявиться нижчим, ніж могло б бути – в середньому 1,5% за квартал», – упевнений Олексій Дорошенко.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень