В очікуванні російських диверсантів? У порту Миколаєва, як і в Бейруті, протягом двох років зберігають арештований вантаж аміачної селітри (ФОТО)

Небезпечний вантаж залишається на території порту із 2018-го року

Порт у Миколаєві

Його обсяги навіть більші, ніж злетіли у повітря у Бейруті.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав місцевий активіст Андрій Сенченко.

Він зазначив, що у 2018 році до Миколаєва прибув вантаж із аміачною селітрою, який арештували через «простроченість» товару.

18.09.2018 року судно Тузла з 3200 тоннами «простроченої» селітри зайшло в Миколаївський морський порт на 12 причал. Почалося традиційне за процедурою відвантаження, але екологічною інспекцією було відмовлено в оформленні вантажу. Крім цього, екоінспекція звернулася в держспоживслужбу області, в митницю, прокуратуру, СБУ і поліцію. Судно пішло, а вантаж залишився лежати в порту. Що звертає на себе увагу - обсяги вантажу (селітра) навіть більші (!!!), ніж злетіло в повітря в порту Бейрута.

Активіст зазначив, що вантаж із порту нікуди не переносили. Спочатку було відкрито кримінальне провадження.

В рамках якогослідчі СБУ встановили:

 Відправник товару Казахстан. Після переміщення залізничним транспортом був завантажений на судно в порту Поті, Грузія. 20.09.2018 до Державної екологічної інспекції Північно-Західного регіону Чорного моря (далі-Інспекція) надійшла інформація щодо ввезення на територію України через пункт пропуску Миколаївський морський торговельний порт добрив, термін придатності яких минув.

Потім, слідчі органи проводили огляд арештованого товару і стверджували, що невстановлені особи компанії-експедитора робили спроби надати «товарний вигляд» вантажу, щоб випустити його у вільний обіг на території України.

Завантаження мішків з аміачною селітрою. Фото ВВС

Станом на січень 2019 року, заарештовані 3200 тонн селітри перебували на тому ж 12 причалі ДП «Миколаївський морський торговельний порт», - зазначає Сенченко з посиланням на ухвалу Київського апеляційного суду від 28 січня, згідно з якою зберігався арешт селітри у порту.

А в лютому 2019 року Печерський суд міста Києва відмовив у знятті арешту на майно.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень