На Тернопільщині відмовляються ховати покійного, доки його борги не сплатять церкві

Відправляють в касу

Про випадок у мережі написала користувач Наталя Деревяна.

Люди добрі! Скажіть, будь ласка, у якому селі є така «традиція» що коли треба похоронити людину, то в першу чергу треба йти не до священника, а до церковного касира для того, щоби здати її свої земні «борги» і «борги» своєї сім'ї. Розумію, що може пишу не на тему, але сама з цим стикнулася і просто стало інтересно, в якому селі, крім Грабівця, є ще такі «інкасатори», - відзначила Наталя Деревяна. 

Ось, що пише на «чеку», який видали Наталі на касі в церкві:

Деревляний Ігор Борг: за ремонт (малювання) церкви ще 300 грн. Церковний збір з січня 2020 по 20 грн за 1 чол. З січня по травень сплачено 150 грн. Борг 150 грн. Микола: з січня по травень 2020 р. 20 грн х міс. 100 грн.  Всього …. Борг становить 550 грн.

Допис зібрав десятки коментарів. Дехто пояснює, що 20 гривень щомісячного збору – це небагато. Храму потрібно на щось існувати, якщо люди користуються його послугами.

Натомість пані Наталя пояснює у коментарях, що чоловік, який помер, не мав змоги платити й ці гроші, але давав, скільки міг:  

Справа в тому, що плата вносилася, але в менших розмірах, ніж було наказано. Якби не вносилася взагалі, то я згідна, але коли людина не відмовляється, а вносить по мірі своєї можливості, то в чому її вина?

Далі Наталя розповідає, що настоятель храму сказав, що ховатиме чоловіка лише тоді, коли жінка сходить до каси, заплатить гроші та отримає відповідну довідку. Тоді й поховає.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень