В Україні «злетять» ціни на деякі продукти: відомо, що подорожчає найбільше

В цілому вартість харчових продуктів збільшилася на 14,3%

У найближчі два місяці в Україні спостерігатиметься зростання цін на хлібопродукти та м'ясо. Такий прогноз озвучив радник зі стратегічного розвитку президента Українського клубу аграрного бізнесу Володимир Лапа, повідомляє UBR.ua.

За словами експерта, зростання цін буде продовжуватися попри те, що позитивна цінова динаміка сповільниться.

Також  можна очікувати на сезонне підвищення цін на молочні продукти, яке орієнтовно триватиме до лютого, - наголосив Лапа.

Експерт нагадав, що за рік, з вересня 2020 по вересень 2021 року, серед харчових продуктів в Україні найбільш подорожчали цукор (на 88%), соняшникова олія (72%), а також яйця (61%). Хліб виріс у вартості на 17%.

В цілому вартість продуктів в Україні, згідно з даними Держстату, збільшилася на 14,3% (вересень 2021 року до Вересня 2020-го).

Разом з тим, експерт зазначив, що ціни на цукор і олію вичерпали потенціал зростання.

Можна говорити про те, що потенціал зростання цін на цукор і рослинну олію на даному етапі вже вичерпаний у зв'язку з надходженням на ринок продукції, виробленої з врожаю 2021 року, – зазначив експерт.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень