Подорожчає усе: що буде з цінами на продукти восени

Втім, різких стрибків ціни експерти не прогнозують

В Україні різких падінь або зростання цін на продукти цієї осені не буде. Але більшість продуктів  в Україні продовжать повільно дорожчати, повідомляє OBOZREVATEL.

За словами експерта Економічного дискусійного клубу Олега Пендзина, ціни на продукти в Україні залежать від цін на світовому ринку, а там їх вартість – зростає.

- У нас в цьому році хороший урожай, але динаміка світового ринку мало залежить від погодних умов України. На світовому ринку ціни тільки ростуть. Не настільки швидко, як у 2020-му, але динаміка простежується.

 

Тому, я б очікував невеликого подорожчання: не катастрофічного, не різкого, але практично по всіх групах.

Коли завершиться сезон, після вересня, знову почнуть дорожчати овочі й фрукти.

М'ясо буде додавати в ціні менше, ніж загальний рівень інфляції у зв'язку з низькою купівельною спроможністю українців. Хліб традиційно буде дорожчати на 1,5% в місяць.

Водночас експерт припускає, що ані соняшникову олію, ані цукор, які за останній час істотно додали до вартості, далі дорожчати не будуть.

- Подивимося, що буде з урожаєм соняшнику і буряка. Але це стане зрозуміло пізніше, ближче до листопада, – додає експерт.

Також, за словами Пендзина, повинна налагодитися ситуація з гречкою. Яким буде врожай - поки до кінця не зрозуміло, але її посадили чимало і цього повинно вистачити, щоб не було стрімкого зростання ціни.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень