В Україні проаналізували ринки використання одноразового пластику

Та розмірковують, чим його замінити, аби відповідати вимогам ЄС

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України підписало меморандум про співпрацю з однією з провідних українських консалтингових агенцій Pro-Consulting. Компанія вже провела дослідження ринку одноразового посуду, паперового та пластикового, ринку біогранули та біорозкладного посуду.

Ці матеріали допоможуть сформувати підґрунтя для розробки законопроєкту щодо обмеження використання одноразової пластикової продукції в Україні. Адже маємо завдання від Президента продовжувати рух європейським шляхом, зокрема й ім­плементувати Директиву ЄС 2019 року (2019/904) про одноразовий пластик, — зазначив заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Євгеній Федоренко.

А вже на наступному етапі готуватимуть поглиблену аналітику наскільки широко застосовується пластик в різних галузях економіки України. Це буде основа майбутнього плану зі скорочення його використання та заміщення. Експерти вважають, це особливо актуально на час післявоєнної відбудови та відновлення. 

Попри війну, ми продовжуємо слідувати європейським тенденціям у боротьбі з пластиковою навалою. Нашій країні вистачатиме клопоту з відходами руйнації, тож важливо не захаращувати території ще й пластиковим сміттям. Потрібно вже зараз подбати, щоб після перемоги Україна була ще більш сучасною, цивілізованою, європейською, чистою. Водночас в основі будь-якого законодавчого акта має бути ґрунтовна аналітика. Лише так впроваджені зміни працюватимуть і дадуть позитивний результат, — наголосив Євгеній Федоренко. 

Заступник міністра зауважив, що Міндовкілля відкрите до співпраці та діалогу з усіма потенційними партнерами, які прагнуть впроваджувати якісні зміни в країні та дбати про українське довкілля.

Джерело: Урядовий кур’єр

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень