Гектар землі на Рівненщині перетворили у сміттєзвалище. Хто винен?

Пояснили в екоінспекції

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Понад гектар землі у Дубенському районі перетворили на смітник. Про це повідомляє екоінспекція Поліського округу. Три несанкціоновані звалища твердих побутових відходів виявили інспектори під час перевірки.

Фото опублікували інспектори у Фейсбуці
Фото опублікували інспектори у Фейсбуці

Млинівську сільраду зобов’язали все прибрати, а до Держгеокадастру звернулись із запитом про розрахунок збитків завданих державі.

Екоінспекція нагадує керівниками органів місцевого самоврядування про відповідальність за дотримання екологічного законодавства.

 - Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу стихійні звалища виявляються систематично, на дану тематику з керівниками органів місцевого самоврядування проводяться відповідні наради, під час яких надається консультаційно – методична допомога.

 

Однак, все одно допускається протиправна бездіяльність посадових осіб органів місцевого самоврядування, щодо виконання Вимог Інспекції та виконання делегованих ними повноважень у сфері поводження з відходами, що і призводить до забруднення навколишнього природного середовища, - повідомляє Державна екологічна інспекція Поліського округу.

Фото опублікували інспектори у Фейсбуці. Це Тараканів.
Фото опублікували інспектори у Фейсбуці. Це Тараканів.

Нагадаємо, на початку листопада до екоінспекції звертались мешканці Дубенського району і скаржились на стихійне сміттєзвалище поблизу села Тараканів.

Інспектори виїхали на місце і виявили звалище поряд з насадженням незібраної кукурудзи.

 

Ліворуч був ліс.

 

Саме сміття на момент перевірки – зайнялося. 

За виявлені порушення посадовця Тараканівської сільської ради оштрафували та змусили прибрати відходи. У Держгеокадастрі мали б з’ясувати завдані збитки.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень