Куди зникли горобці у Рівному (ВІДЕО)

Птахів дійсно поменшало, згідно з останнім дослідженням

Популяція горобців у Європі зменшилася наполовину.

Про це говорить дослідження групи Європейських вчених та орнітологів. За їхніми даними з 80 років минулого століття Європа втратила близько 600 мільйонів пернатих , які гніздяться.

Це близько 20% від загальної кількості. Найбільше не пощастило хатнім горобцям. Їхня кількість зменшилася удвічі - на 247 мільйонів

Як ми з`ясували під час соцопитування у програмі «Це інтересно» (Центральний інститут тестувань рівненських електорально-соціологічних настроїв обивателів), рівняни теж помітили, що птахів цього виду в місті поменшало:

- Так… Тут взагалі їх немає. В селі є.

 

- Я не помітив, є вони чи їх немає. Але зараз ви сказали, то я згадав, що так, немає.

 

- В мене мама годує синиць, туди й горобці прилітають. Тож все ОК.

 

- По-моєму, їх давно немає. Хоча я їх і бачила нещодавно.

 

- Я чув про горобців, що вони зникають. Взагалі. Але чому, не в курсі.

Додамо, що до зменшення кількості птахів призвело сільське господарство. Зокрема, використання агрохімікатів і збільшення посівних площ, вважають автори дослідження. З опитаними ми також подумали над тим, що робити із ситуацією в агросекторі:

Агрокорпорації у нас в державі на перших ролях. Економіка побудована так, що агрофірми мають гроші й Україна має гроші. Але нічого не важливіше людського життя та здоров’я. Та й взагалі становище нашого навколишнього середовища.

 

 Технології роблять товари дешевше. Без гербіцидів аж ніяк. По екології крім гербіцидів теж багато чого є. Утім автомобілі заборонити? Це ж безглуздо. Технології рухаються вперед і жити ми будемо в урбаністичному суспільстві.

 

 У нас не вистачає їжі? У нас її перевиробництво.

 

 Менше їсти. Я вегетаріанка.

 

 Менше їсти навряд чи. Але можна запроваджувати екологічне землеробство. Але у нас агрофірми великі, то вони на це уваги не звертають.

 

Я думаю, що 50 на 50. Не треба мати на меті лише одну наживу.

Якщо ви маєте питання, відповідь на яке хотіли б почути від перехожих – пишіть у коментарях до статті.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень