В Україні – мінус один банк: відомо, хто не втримався на плаву

Банківському сектору нічого не загрожує, запевняють в Нацбанку. Як і вкладникам цієї фінустанови

Днями Нацбанк визнав неплатоспроможним Мегабанк. В останньому зафіксували суттєві порушення в частині оцінки кредитного ризику, інсайдерське кредитування та невиконання плану докапіталізації.

Тепер фінустанову виводять з ринку.

Про це повідомляють в НБУ.

Мегабанк потрапив до категорії проблемних ще 3 лютого і за даними регулятора, мав суттєві порушення у різних сферах діяльності.

Окрім вищеназваних, Мегабанк не виконав вимоги НБУ щодо їхнього усунення протягом визначеного терміну.

Як зауважили в Нацбанку:

Проблеми в діяльності банку не були спричинені запровадженням воєнного стану. Вони почалися задовго до початку війни (!!)

 

Акціонери Мегабанку не зробили необхідних кроків для того, щоб банк втримався на плаву.

При цьому вкладникам перейматися не варто: вони отримають відшкодування у повному розмірі вкладу – від Фонду гарантування.

КОНТЕКСТ:

Мегабанк (Megabank) — український комерційний банк, заснований у 1990 році, з головним офісом у Харкові. До 1995 року називався «Добродій».

Має понад 160 відділень майже у всіх регіонах України.

Через систему «Мегабанку» комунальні послуги оплачували понад 2 млн українців, які можуть оплатити послуги за єдиною квитанцією.

Раніше ми повідомляли, що буде з грошима українців, якщо щось станеться з ПриватБанком або Ощадбанком. Відповідь на це питання знають у Фонді гарантування вкладів фізичних осіб.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень