Пошкоджені вогнем купюри можна обміняти в банку: де і за яким курсом?

Вам натомість повинні видати нові банкноти, але є нюанси

Роз'яснення щодо можливості обміняти пошкоджені вогнем гривні днями оприлюднили на урядовому порталі. Українцям розповіли, де і за яким курсом можна здати банкноти, які обгоріли, та як отримати натомість нові.

На сьогодні гривневі купюри, які зазнали значних пошкоджень через пожежу, підлягають обміну. Для відшкодування збитків їх віддають на дослідження.

Регіональні підрозділи грошового обігу НБУ, які здійснюють дослідження пошкоджених купюр та відшкодовують збитки, функціонують у Дніпропетровській, Одеській, Хмельницькій та Львівській областях.

В НБУ попереджають, що у зв'язку з воєнним станом регіональні підрозділи грошового обігу можуть змінювати графік роботи, тому варто заздалегідь зателефонувати та з'ясувати нюанси роботи відділень.

Крім того, для обміну пошкоджених вогнем банкнот можна звернутися до уповноважених банків:

  • Ощадбанк,
  • ПриватБанк,
  • Райффайзен банк,
  • ПУМБ.

У заяві з проханням про проведення дослідження пошкоджених гривень та відшкодування збитків слід описати ситуацію, під час яких банкноти зазнали пошкоджень. Також необхідно надати довідку про пожежу, катастрофу тощо.

Уповноважені банки не обстежують значно пошкоджені банкноти, а упаковують їх із максимальним збереженням цілісності та передають як сумнівні для проведення досліджень до Нацбанку разом із заявою пред'явника, довідкою про вилучення (прийняття) банкнот для дослідження та довідкою про пожежу, катастрофу, виникнення іншої ситуації (за наявності), - пояснюють в НБУ.

Після дослідження клієнту відшкодовують усю суму пошкоджених коштів у національній валюті. Зауважимо, що відшкодовують лише суму пошкоджених банкнот, які були без ознак підробки.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень